• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Testade: On Cloudeclipse

16 November 2023
Testade: On Cloudeclipse

Känslan av att gå i molnen är nu verkligen möjlig med On Cloudeclipse. Tidigare modeller från On kom visserligen nära denna oändligt mjuka gångkänsla, men det senaste tillskottet står enligt On över dem med hästlängder. Naturligtvis ville vi testa om den här skon verkligen ger oändlig komfort.  Vår produktexpert Remco delar med sig av sina resultat i den här recensionen.

Första intrycket

När jag öppnade kartongen var min första reaktion "wow, vilken sko!". On Cloudeclipse döljer inte sin närvaro, men det behöver den inte heller göra! Eftersom den här skon med sin något skrymmande design kan ses så långt som jag är orolig. Även om man med en så rejäl löparsko kan tro att den bär mycket vikt, bevisar den här skon något annat. . För från det ögonblick jag tog skon ur lådan tänkte jag omedelbart "wow hur lätt". Med andra ord, en underbart lätt sko med maximal dämpning. Låt oss se hur den passar.

Första känslan

När jag klev i skon kände jag inte ens att den satt fast runt foten. Löparskorna passar perfekt, känns lätta och har en tunn ovandel. När jag sätter på snörena är skon fast och säker, vilket jag gillar när jag springer. När jag börjar stå med Cloudeclipse känner jag det dubbla lagret av CloudTec Phase®-dämpning i mellansulan som jag upplever som fast och stabil. Dags att ta en första testrunda.

Skor i vårt test

Redan från de första stegen upplever du den här skons behagliga och snabba steg. Skon är mycket stabil, vilket delvis beror på den invändiga flexibla Speedboard. Samspelet mellan Speedboard och Double CloudTec Phase®-dämpningen gör skon extremt stabil, bekväm och mjuk. Men...inte för mjuk. När jag öppnade kartongen tänkte jag att det här är en ganska stor sko och att det inte ens känns som om du har skon på dig när du springer. 

Även under dessa blöta månader gör skon ingen besviken. Den ger bra grepp på blöta ytor.

Slutsats

För en maximalt dämpande neutral sko är On Cloudeclipse en sko som ger fart samtidigt som den är fantastiskt stabil. Den här skon låter dig njuta av en framgångsrik formel av mjukhet + fart + stabilitet för små till långa distanser och kommer utan tvekan att ses av många löpare.

Om löparen

Remco van der Meijs är produktexpert på RunningDirect och även en hängiven löpare. Han har flera triathlontävlingar i bagaget, men föredrar numera att springa. Med målet i sikte "att springa ett spår i Vogeserna på upp till 50 km" tränar Remco flera gånger i veckan för att klara av denna underbara utmaning. On Cloudeclipse ingår i hans skoval för uptempo-träningspass.