• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

ASICS Novablast 2 VS ASICS Novablast

25 August 2021
ASICS Novablast 2 VS ASICS Novablast

ASICS Novablast 2 VS ASICS Novablast

Den första skillnaden mellan Novablast 2 och Novablast är själva droppet, den går från 10 mm till 8 mm, detta säkerställer att kontaktmomentet med ytan förkortas något. Ett kortare kontaktmoment med ytan gör att du springer snabbare och därför är Novablast 2 en snabbare sko än Novablast.

ASICS har gjort tre viktiga ändringar i mellansulan på Novablast 2 för att förbättra stabiliteten

Det finns nu upphöjda sidoväggar på mellanfoten som fungerar som skenor för att hålla din fot centrerad, liknande Brooks Glycerin GTS 19 och Adrenaline GTS 21. Drop är 2 mm lägre, så att din häl är närmare marken. Dessutom staplas nu sido- och medialsidorna på bakfots mellansula nu på mitten för att förhindra att sidoväggarna komprimeras som var fallet med den första versionen. Dessa förändringar resulterar i en enorm förbättring av stabiliteten jämfört med den första versionen.

Anpassad övre

Överdelen har också modifierats, den har uppgraderats och är mjukare och bekvämare. Faktum är att skon känns så bekväm att den mycket väl kunde ha varit en fritidssko. Dessutom har extra dämpning lagts till i framfoten på Novablast 2, vilket gör att skon är mycket mjukare, stabilare och mer mångsidig än föregångaren.

Kort sagt, Novablast har modifierats på olika punkter för att säkerställa att skon erbjuder ännu mer dämpning och komfort än sin föregångare.