• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33
sport bh

Vilken sport-bh behöver jag när jag springer? Vi hjälper dig att välja.

När du springer är en bra sportbehå ett absolut måste. Det är trots allt mycket trevligare och bekvämare att springa när brösten håller sig på plats och inte studsar upp och ned hela tiden. Men ännu viktigare är att bära en sportbehå för att förebygga eventuella skador som nack- och ryggsmärtor. Du minskar också risken för vävnadsskador, där bröstet förlorar sin fasthet. Oavsett om du har små eller stora bröst. Sport-bh:n är en viktig del av din outfit när du springer.

Vad ska jag tänka på när jag köper en sport-bh?

Varje kvinna är unik, så det är viktigt att du köper en behå som passar dina behov och ger dig det stöd du behöver. Vi förklarar skillnaderna mellan olika typer av behåar och hjälper dig att välja bland det stora utbudet som finns.

Low, medium eller high support, vad behöver jag när jag springer?

Vilken nivå av stöd du behöver när du springer beror på hur intensivt du springer och hur stora dina bröst är. Generellt sett rekommenderar vi en sport-bh med high support vid löpning. Under en löprunda får brösten stå ut med mycket. Att de studsar och skakar vid rörelse kan hindra dig från att prestera ditt bästa.

Low support

Low Support

En sportbehå med low support ger ett lätt stöd. Den här bh:n används vid aktiviteter med låg intensitet. Perfekt när du inte springer en dag utan tar en lång promenad, tränar core, stretchar eller utövar yoga.
High support

Medium Support

Sport-bh:ar med medium support  är lämpliga för medelintensiva aktiviteter, t.ex. styrketräning där du inte hoppar eller springer. Om du har mindre bröst kan du även använda den här sport-bh:n när du springer.
High support

High Support

Den här nivån av support ger perfekt stöd under löpträning eller tävling. Tack vare det höga stödet absorberas stötarna perfekt och brösten sitter bekvämt och stadigt på plats.
Med eller utan knäppning på en sport-bh?

Det viktiga är att en sportbehå sitter bra på din kropp och de kan sitta något tightare an en vanlig behå. För en bra passform kan du välja mellan sport-bh:ar utan knäppning, bh:ar med klassisk knäppning eller sport-bh:ar med dragkedja. Varje variant har sina för- och nackdelar, men ger alltid optimalt stöd under träning.

Bh zonder rugsluiting

Pullover-modell

Många sport-bh:ar har ingen knäppning, utan ett elastiskt band, så du tar på den som en tröja. Den här pullover-modellen med elastiskt band håller bh:n och dina bröst stadigt på plats.
Brafinder met rugsluiting

Klassisk bh-knäppning

Sport-bh:ar med klassisk knäppning kan enkelt justeras för att få perfekt passform. Detta är särskilt användbart när du har större bröst.
Justerbara band eller inte?

Med justerbara band kan du göra sport-bh:n så lös eller tight du vill för en perfekt passform. Detta är särskilt bra om du har en större kupstorlek. Sportbehåar utan justerbara band finns i racerback- eller crossback-modeller, vilket gör att band som glider ner tillhör det förflutna.

Bh's zonder verstelbare bandjes

Inga justerbara band

Om du väljer en sport-bh utan justerbara band, till exempel en racerback-modell, får du ofta lite mer rörelsefrihet runt axlarna och du blir inte distraherad av clips som trycker mot huden.

 Bh's met verstelbare bandjes

Justerbara band

Med justerbara band kan du göra bh:n så lös eller tight som du vill. Flera modeller är utrustade med ett extra clips som gör bh:n till en crossback-modell på ett ögonblick.

 

Populära märken

/

Välj rätt storlek

I allmänhet kan du hålla dig till storleken på din vanliga behå när du väljer en sportbehå. Tänk på att en sport-bh för löpning bör sitta tightare. Om du märker att bh:n börjar glida eller klämma åt för hårt under löpningen har du valt fel storlek. En sportbehå ska inte kännas när du springer.

De senaste sport-bh

/
Alla sport-bh